Tandartsen Centrum Hattem

Telefoon: 038 444 3931

Preventie

'Voorkomen is beter dan genezen'

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden of kiezen. Dit zijn de plekken die vaak lastiger te poetsen zijn of misschien worden vergeten. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald. 

Tijdens een afspraak bij een van onze preventie assistentes wordt het gebit grondig gereinigd, zolang het tandsteen oppervlakkig aanwezig is. Is dit laatste niet het geval en zit het tandsteen dieper onder het tandvlees genesteld, dan wordt u doorverwezen naar onze mondhygiëniste. 

Het doel is om uw mond zo gezond mogelijk te houden. Daarom geven wij adviezen die aansluiten bij uw specifieke mondsituatie.

Advies over bijvoorbeeld de juiste tandenborstel voor uw gebit, over het juiste gebruik van rages, over het hanteren van een correcte poetstechniek of over welke tandpasta’s en mondspoelingen het beste bij u passen.

Om te voorkomen dat het tandsteen en/of plak weer terugkeert en een risico vormen voor cariës ( gaatjes) zijn er verschillende aspecten belangrijk:

  • Twee keer per dag te poetsen. ( het liefst met een elektrische borstel)
  • Eén keer per dag tussen de tanden en kiezen te reinigen met een rager of stoker
  • Gezond te eten en niet teveel te snoepen
  • Regelmatige controle bij de tandarts


Ook een schoon gebit? Neem contact met ons op voor een oplossing op maat. Wij doen er alles aan om uw mondgezondheid zo snel mogelijk weer op peil te brengen.

 

Patienten vertellen

Contact

Ridderstraat 42
8051 EH Hattem
Praktijk: 038 444 3931
Spoed:   038 444 3931

Openingstijden

 

maandag 8.30 - 17.00
dinsdag 8.30 - 17.00
woensdag 8.30 - 17.00
donderdag 8.30 - 17.00
vrijdag 8.30 - 12.30
zaterdag gesloten
zondag gesloten
   
Pauze    12.30 - 13.30

 

Spoed

Ingeschreven bij het kwaliteits register tandartsen

 

Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde