Tandartsen Centrum Hattem

Telefoon: 038 444 3931

Bleken

Uw levensstijl en eetgewoonten kunnen ertoe leiden dat uw tanden aan witheid verliezen. In dat geval kan het nodig zijn om het gebit te bleken. De tanden worden dan enkele tinten lichter en weer meer de natuurlijke kleur van vroeger

In onze praktijk hanteren wij de ‘thuisbleek’-methode. Dit houdt in dat wij een goed passende ‘bleeklepel’ van zachte kunststof voor u op maat maken.
Daarvoor moet eerst een afdruk van uw gebit worden gemaakt. De bleeklepel is doorzichtig en valt dus bijna niet op. In de bleeklepel doet u zelf een gel met blekende werking. De lepel moet zeker een aantal dagen lang enkele uren per etmaal worden gedragen. Al binnen een paar dagen kunt u resultaat zien. Bij sterke verkleuringen kan dat pas na een paar weken het geval zijn.

 

Een bleekbehandeling van buitenaf is thuisbleken met een bleeklepel en -gel onder begeleiding van de tandarts:

  • 1.   Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit. De afdruk gebruiken we om een bleeklepel te maken.
  • 2.   Als we de bleeklepel vervaardigd hebben komt u nogmaals langs in de praktijk om uw lepel en de bleekgel op te halen. U krijgt instructies mee om veilig thuis te bleken.
  • 3.   Na enkele dagen tot weken bleken zal uw gebit witter en stralender worden. Hoe snel het gewenste resultaat behaald wordt is afhankelijk van de verkleuring van uw gebit.
  • 4.   Doorgaans is de bleekbehandeling in twee tot drie weken voltooid.

Tanden bleken onder professionele begeleiding van de tandarts is veilig. De bleekgel maakt het tandglazuur tijdelijk licht poreuzer, maar dat herstelt direct na afloop van een behandeling. Volg de instructies van uw behandelaar op om snel, veilig en pijnloos stralende witte tanden te krijgen.

Foto voor bleken

Foto na bleken

 

*Makkelijk te gebruiken en tevreden met het resultaat. Friso uit Hattem 

 

Waardoor verkleuren mijn tanden?

Tanden zijn onder meer opgebouwd uit glazuur en tandbeen. Het glazuur zorgt voor de witte glans van tanden, maar naarmate dat wegslijt wordt het gele tandbeen meer zichtbaar. Daarom hebben oudere mensen vaak een donkerder gebit.

Roken en kleurstoffen uit eten en drinken, zoals koffie, thee, wijn en frisdrank hebben een nadelige invloed op de kleur. Daarnaast zorgt aanslag op tanden van tandplak en tandsteen ook voor een donkere kleur. Bezoek daarom periodiek de tandarts en de mondhygiëniste voor een controleafspraak met een professionele gebitsreiniging.

Is tanden bleken voor iedereen mogelijk?

Maak een afspraak bij de tandarts om uw gebit te laten onderzoeken of het geschikt is voor een bleekbehandeling. Heeft u veel kronen, bruggen, facings of vullingen, dan is het mogelijk dat een behandeling niet zinvol is. Deze elementen verkleuren namelijk niet mee bij een bleekbehandeling. Tanden bleken is dus altijd mogelijk, maar niet altijd de geschikte oplossing. De tandarts zal u adviseren welke behandeling toepasselijk is.

 

Informeren naar de mogelijkheden? Neem telefonisch contact op met de praktijk op telefoonnummer 038-4443931

 

 

 

Patienten vertellen

Contact

Ridderstraat 42
8051 EH Hattem
Praktijk: 038 444 3931
Spoed:   038 444 3931

Openingstijden

 

maandag 8.30 - 17.00
dinsdag 8.30 - 17.00
woensdag 8.30 - 17.00
donderdag 8.30 - 17.00
vrijdag 8.30 - 12.30
zaterdag gesloten
zondag gesloten
   
Pauze    12.30 - 13.30

 

Spoed

Ingeschreven bij het kwaliteits register tandartsen

 

Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde